Новини

У банкоматах України знову буде готівка – комітет ВР з питань фінансів

Зараз ніхто не має права відмовляти українцям у розрахунку картками.

З 28 лютого в банкоматах України знову буде готівка. Про це, з посиланням на слова голови НБУ, повідомляє членкиня фракції «Батьківщина», представниця парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Альона Шкрум.

«Голова НБУ просто зараз говорить з нами на засіданні податкового та фінансового комітету. НБУ виходить зараз зі стратегічними запасами готівки — більшість банків зможе її безпечно доставити в банкомати. Отже, в банкоматах завтра будуть кошти», — повідомила вона.

Також вона зауважила, що ніхто не має права відмовляти вам у розрахунках картками — НБУ всім передав зараз гроші вчасно.

«Якщо відмовляють — звертайтеся на електронну пошту НБУ. Вона теж працює. Можете кидати і мені — доставлю», — сказала Альона Шкрум.

Вона запевнила, що фінансова система працює стабільно, незважаючи на війну в країні.

Голова Національного банку України Кирило Шевченко у фейсбуку повідомив, що банківська система продовжує забезпечувати всі необхідні інфраструктурні та технологічні  рішення для використання POS-терміналів для здійснення оплат.

«Не приймати платіжні картки зараз – це щонайменше непатріотичний крок, якому немає жодного виправдання. Особливо сьогодні, коли Україна демонструє  світові безпрецедентний приклад героїзму, мужности і єдности перед обличчям зла», — сказав він.

Нагадаємо, гроші з єПідтримки можна переказати на допомогу армії – Мінцифри.

 

Коментарі