Новини

Будь-де, звідки не летять ракети: Зеленський погодився на перемовини з Москвою та звернувся до білорусів

Володимир Зеленський звернувся до громадян Білорусі, щоб зробили свій вибір на підтримку миру.

Фото з сайту ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети. Також він звернувся до громадян Білорусі, де 27 лютого проходить конституційний референдум, із тим, щоб зробити свій вибір на підтримку миру.

Про це він заявив під час брифінгу 27 лютого, пише Суспільне.

«Ці мої слова будуть до громадян Білорусі. Сьогодні всіх вас кличуть на дільниці, щоб проголосувати на референдумі. Це могло б мати вигляд як звичайний політичний процес, але зараз точно вже не може бути нічого незвичайного. Зараз ухвалюються рішення зовсім іншого рівня», — сказав Глава держави.

Також він розповів, що наразі немає жодного об’єкта в Україні, який би окупанти не вважали для себе допустимою ціллю, а ракети Росії запускають також із території Білорусі.

«З вашої території війська РФ по Україні запускають крилаті ракети, вбивають наших людей, намагаються підірвати все, що було побудовано десятиліття тому нашими батьками, дідами. І це теж референдум для вас. Ви вирішуєте, хто ви, як ви будете дивитися в очі свої сусідам, одне одному. А ми — ваші сусіди, ми, українці. Будьте Білоруссю, а не Росією. Цей вибір ви робите саме сьогодні, саме зараз», — заявив Зеленський.

Президент України повідомив, що Київ згоден на перемовини з Москвою у будь-якому місті, «звідки не летять ракети», і що Мінськ для цього не підходить.

«Варшава, Стамбул, Баку — ці міста ми запропонували Росії для ведення переговорів. Та й будь-яке інше місто, звідки не летять ракети в Україну. Але не Мінськ», — сказав президент.

Також він розповів, що минула ніч в Україні була жорстокою.

«Знову обстріли, знову бомбардування житлових кварталів, громадянської інфраструктури», — зазначив він.

Президент зауважив, що українська армія та народ будуть боротися стільки, скільки потрібно, щоб звільнити країну.

 

Коментарі