Новини

До Польщі та Словаччини можна в’їжджати з домашніми тваринами без ветпаспорту

Рішення ухвалили у зв’язку з воєнною ситуацією в Україні.

У Польщу та Словаччину можна в’їжджати з домашніми тваринами без ветеринарного паспорта. Про це повідомив польський Уповноважений міністра сільського господарства Альберт Войцех Курковський та словацький Омбудсман з прав тварин у Facebook .

За словами Курковського, у зв’язку з воєнною ситуацією в Україні, він звернувся до Головної Ветеринарної Інспекції Польщі. Пан Альберт попрохав тимчасово скасувати необхідність «титрування» собак і котів, які в’їжджають з України.

«Я писав, що громадяни України, які емігрують із зон бойових дій, беруть із собою членів сімей, собак і котів. На жаль, у багатьох випадках їм неможливо отримати підтвердження тестів методом титрування в сертифікованих лабораторіях», — каже пан Альберт

Тож українцям, які перетинають кордон, не обов’язково буде показувати комплект ветеринарних документів.  У Польщі тварин перевірятимуть на сказ та щепитимуть коштом держбюджету. А у Словаччині тварин без ветпаспорта помісять на спеціальний карантин. Там також працюватиме команда ветеринарів, яка їх щепитиме.

 

Коментарі