Новини

Хотіли показати приклад: у педколеджі ЧНУ відкрили студентський простір

Ремонт кабінету студенти робили частково власноруч.

Сьогодні, 21 лютого, у Педагогічному фаховому коледжі від Чернівецького національного університету відкрили студентський простір. Фінансування отримали шляхом гранту від Британської ради.

Простір для студентів розміщується на першому поверсі закладу. В ньому зробили ремонт, закупили крісла, фліпчарти, проєктор та інше обладнання. Студенти власноруч робили ремонт у приміщенні. Мета простору — аби студенти мали місце для організації власних заходів.

Засновниця простору, голова молодіжного парламенту при Чернівецькій міській раді та радниця міського голови з молодіжної політики Яна Мельник каже, що під час проходження навчання на базі Британської ради, саме її ідея проєкту виграла фінансування.

«Фінансування від Британської ради було близько тисячі доларів. Ми використали до 15 тисяч гривень. Додаткові кошти використали з бюджету Студентської Ради».

До цього кабінет, який модернізували студенти, за словами Яни, був «хаосом». Він використовувався як підсобка, хоча на ньому висіла позначка «кабінет Студентської Ради».

«Мені було соромно що студентське самоврядування збирається в такому приміщенні. Ми очистили його, а студенти власноруч зробили там ремонт та розмалювали стіни».

У просторі є три зони:

«Перша зона це лекторій, друга — зона для відпочинку та ігор. Є ще одна унікальна зона, це місце фідбеку. У подібних просторах дуже важливо проводити опитування, чи подобається відвідувачам простір. Також треба визначати, які є запити у молоді», — каже Яна.

Під час відкриття у просторі грали в інтелектуальні ігри та настільний футбол. Далі відвідувачі переглядали фільм.

Яна Мельник каже, ми хотіли б дати приклад іншим студентським самоврядуванням.

«Хочемо, аби вони дізнались про цю ініціативу, побачили цей запит, і хотіли створити подібні простори на базі власного університету».

Фото Володимира Гуцула

Коментарі