Новини

Індія, Франція та Польща закликають своїх громадян покинути Україну

Посольства рекомендують залишити територію через зосередження російських військ біля українських кордонів.

Фото: REUTERS

Індія, Франція та Польща закликали своїх громадян покинути Україну через загострення ситуації на російсько-українському кордоні. Про це повідомляє Суспільне.

«Зважаючи на високий рівень напруженості й невизначеності щодо ситуації в Україні, що зберігається, усім громадянам Індії, чиє перебування не вважається необхідним, і всім індійським студентам рекомендовано тимчасово залишити Україну», — йдеться у заяві посольства Індії в Україні.

Міністерство закордонних справ Франції теж рекомендувало своїм громадянам тимчасово залишити територію України:

«В умовах напруженості, що виникла через зосередження російських військ біля кордонів України та порушення режиму припинення вогню вздовж лінії зіткнення на сході, рекомендуємо проявляти підвищену пильність і не відвідувати прикордонні райони», — заявили у відомстві.

Вам буде цікаво: Чотири міжнародні авіакомпанії скасовують рейси до України: що відомо

Зокрема французів закликають «без зволікань» їхати з Харківської, Луганської, Донецької та Дніпропетровської областей. А тим хто, хто готується до подорожі Україною, рекомендують відкласти поїздки.

Крім Франції та Індії, МЗС Польщі також не рекомендує своїм громадянам країни відвідувати східні області та південь України через непередбачувану безпекову ситуацію. Про це ідеться в оприлюдненій заяві польського МЗС.

«МЗС рекомендує утриматися від будь-яких поїздок у Харківську, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Полтавську, Сумську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Одеську області, місто Севастополь та Автономну Республіку Крим», — ідеться в заяві.

Раніше ми писали, що посольства Великої Британії, Латвії, Данії, Ізраїлю, Естонії, Норвегії, Японії та Південної Кореї офіційно оприлюднили інструкції для своїх громадян якнайшвидше виїхати за межі України.

 

Коментарі