Новини

Білорусь і Росія вирішили продовжити спільні навчання через загострення на Донбасі

Ці навчання мали завершити 20 лютого.

Міноборони Білорусі

Білорусь і Росія через загострення ситуації на Донбасі вирішили продовжити спільні навчання сил реагування «Союзная решимость – 2022», які мали завершитися 20 лютого.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Білорусі.

«У зв’язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі, президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення перевірку сил реагування Союзної держави продовжити», – заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

Він стверджує, що сусідні країни начебто «в екстреному позаплановому порядку накачуються найсучаснішою зброєю», а на території суміжних держав створено «численні угруповання військ та сил».

«Підвищено рівень готовності до застосування міжвидових формувань екстреного реагування НАТО з 7 до 5 діб на випадок так званої “ескалації ситуації в Україні”…Кратно зросла чисельність проведених поблизу кордонів Союзної держави (Росії) незрозумілих для нас навчань та операцій. Очевидна їх спрямованість проти Росії та Республіки Білорусь», – заявляє білоруський міністр.

Він додав, що «в Європі дуже запахло порохом і її цілеспрямовано підштовхують до війни».

 

Коментарі