Новини, Репортаж

Сприймають це боляче, але пишаються: у Чернівцях школярі вшанували Героїв Небесної сотні

Акція відбувається у різний час на багатьох локаціях міста.

Сьогодні, 18 лютого, у Чернівцях відбувається акція пам’яті Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті». Діти з багатьох шкіл міста разом із вчителями розвішують паперових ангелів у пам’ять про загиблих героїв у різних куточках міста.

Опівдні на Театральній площі діти молодших класів та старшокласники вішають на ялинки власноруч змайстрованих ангелів.
Завучка ЗОШ №1 Тивоняк Ірина прийшла на площу зі своїм класом. Вона розповіла, що у школі цілий тиждень присвячений пам’яті загиблих героїв.

«Щороку напередодні 20 лютого в школі проводять низку заходів, щоб згадати події 2014 року. У закладі та по класах ми також розвішували ангелів. Зробили навіть стенд із героями, на ньому теж повісили вирізки», — каже пані Ірина.

Завучка школи розповіла, що діти боляче сприймають події на Майдані. Водночас відчувають гордість.

«Коли вони чують детальні розповіді вчителя про події на Майдані, як це все почалося… Діти дуже боляче це сприймають. Але з іншого боку, їх цікавлять ці події. Вони дуже горді за тих молодих людей, які йшли на Майдан, не боялися. Відстоювали гідність нашої країни. Діти активно долучаються до таких акцій, серйозно ставляться».

Настя, одинадцятикласниця з Чернівецького ліцею №17 «Успіх», каже, що ангели розвішують як символ, що ніхто не забутий.

«Ми вшановуємо та дуже поважаємо людей, які віддали своє життя за незалежність України. Діти позитивно ставляться до цього дня. Вони все розуміють».

Двоє школярок — Злата та Соля — прийшли розвісити ангелів на Центральній площі. На запитання про те, як вони ставляться до подій на Майдані, відповідають: «Це дуже страшно. Найголовніше, щоб із нашими батьками такого не сталося».

Фото Володимира Гуцула

Коментарі