Новини

Європарламент виділить Україні понад мільярд євро допомоги

Перша виплата може надійти на початку березня.

Фото: politic.karpat

Європейський парламент надасть Україні нову макрофінансову допомогу у розмірі 1,2 мільярда євро. Вчора, 16 лютого, схвалила відповідну пропозицію Європейська комісія, пише Радіо Свобода.

«За» проголосували 598 євродепутатів, «проти» – 55, ще 41 депутат утримався. Перша виплата може надійти на початку березня.

Раніше голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала Європарламент і країни ЄС домовитися та якнайшвидше виплатити перший транш у розмірі 600 мільйонів євро.
Другий транш Україні нададуть упродовж року — він залежатиме від виконання кроків, узгоджених у Меморандумі про взаєморозуміння, укладеному між ЄС та Україною.

За словами Урсули, цей кредит має допомогти Україні покрити фінансові потреби, пов’язані із загрозою чергового вторгнення Росії.

Зазначимо, що раніше також анонсували надання Україні позики США — в розмірі до 1 мільярда доларів. До того ж президент Франції Еммануель Макрон за підсумками зустрічі з Володимиром Зеленським 8 лютого оголосив, що надасть ще 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги.

Коментарі