Новини

Ні в області, ні у Чернівцях не будуть заохочувати грошима вступ до тероборони

В Івано-Франківську кожній людині, яка вступить до територіальної оборони, виплатять по 20 тисяч гривень одноразово.

Фото: Чернівецька Бригада Територіальної Оборони

У Чернівецькій області не будуть заохочувати жителів регіону грошовими винагородами, аби ті вступали до батальйонів територіальної оборони. Про це голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук повідомив у етері телеканалу «Суспільне Буковина», пише МБ.

За словами Осачука, влада не платитиме додаткові гроші за підписання контрактів, бо він переконаний, що буковинці — справжні патріоти, і їм цього не потрібно.

«Ні, ми цього робити не будемо. Через те, що я переконаний, що буковинці – громадяни України, патріоти з великим серцем, які за переконанням вступатимуть у батальйон територіальної оборони. І будуть готові захистити Україну від ворога, який бажає нас знищити. Йдеться не про віртуальну реальність, а про реальну загрозу – бути чи не бути Україні», — зазначив голова ОДА.

Своєю чергою у пресслужбі  Чернівецької міської ради сьогодні повідомили, що у мерії наразі не розглядали питання щодо заохочення жителів для вступу в тероборону. Питання з’явилося у зв’язку з повідомленням про те, що міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав документ про виплату кожній особі, що вступить у територіальну оборону, по 20 тисяч гривень одноразово. Про це пише Armyinform.

До того ж за укладання першого контракту передбачена ще додаткова грошова винагорода у розмірі 19 тисяч гривень. Цю виплату новобранцям гарантують Збройні сили України, незалежно від місця проживання.

 

Коментарі