Новини

У Чернівцях комунальників навчали, як діяти у разі надзвичайних ситуацій

Інструктори показали, як надавати домедичну допомогу постраждалим. Зокрема як робити непрямий масаж серця та штучне дихання. 

Сьогодні, 16 лютого, працівників МКП «Чернівцітеплокомуненерго» навчали, як діяти у разі воєнного стану. Таке тренування провели працівники Центру екстреної медичної допомоги спільно зі Службою безпеки України. 

«Чернівцітеплокомуненерго є одним зі стратегічних підприємств, яке повинно бути спроможним діяти в умовах військової ситуації. Ми розуміємо, що зараз ризики як ніколи високі, тому працівники повинні бути готовими до всього. Це не є якоюсь перевіркою, а саме навчанням, аби кожен працівник знав, що робити», — сказав заступник чернівецького міського голови Василь Зазуляк.

Спершу вчать керівників структурних підрозділів підприємства, котрі вже передаватимуть знання штатним працівникам. Такі тренінги проведуть для всіх комунальних установ. Нині пріоритетними є Чернівцітеплокомуненерго та Чернівціводоканал.

Разом з інструкторами був і ветеран війни з Росією Вальтер Шеффер. Він ділився досвідом із присутніми.

«Кожна людина повинна володіти базовими навичками, як діяти в тій чи іншій ситуації. Тому я і мої побратими готові прийти до будь-якого підприємства і поділитися своїм досвідом поведінки під час загрози», — зазначив ветеран війни з Росією, голова гуманітарного підрозділу ГО «Брати по зброї» Вальтер Шеффер.

Інструктори показали, як надавати домедичну допомогу постраждалим. Зокрема як робити непрямий масаж серця та штучне дихання. 

Також вони пояснили порядок дій в умовах надзвичайних ситуацій, як-от замінування чи захоплення приміщення. У такому випадку першочергово треба зателефонувати 101 чи 102 і повідомити про ситуацію. Достатньо сказати три речі: що відбулося, де відбулося і коли.

З початку року в Україні повідомляли про замінування близько 500 разів, зокрема у Чернівцях було 33 виклики, з яких 11 — лише за попередній тиждень.

Фото Ігоря Константинюка

 

Коментарі