Новини

У чернівецьких маршрутках скасували режим спецперевезень: що зміниться

Тепер маршрутки їздитимуть від 6 години ранку до 23:00.

У Чернівцях скасували режим спецперевезень у маршрутках.

За це рішення проголосували на засіданні виконавчого комітету 15 лютого.

Раніше у коментарі Шпальті секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Сергій Добржанський пояснив, що скасування режиму спецперевезень дасть можливість краще організувати транспортну сітку у місті та покращити графік руху маршруток. Тепер вони їздитимуть від 6 години ранку до 23:00.

Перевізники зобов’язані будуть працювати залежно від епідситуації та обмежень, визначених для встановленого рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Крім того, представник міської ради запевняє, що після того, як режим спецперевезень скасують, вони зможуть провести нові конкурси і запустити на лінію тих перевізників, які запропонують кращі умови.

«Ми хочемо провести нормальні конкурси. Водії прикривалися тим, що далі возять за тимчасовим договором. А коли не буде режиму спецперевезень, везтимуть ті, хто переміг на конкурсних засадах. А конкурс – це конкуренція. За попередні роки одна фірма стала монополісткою, має більше 50% перевезень і диктує свої правила. Такого не повинно бути. На лінію зможуть вийти нові перевізники, компанії, які запропонують кращі умови».

Після скасування режиму спецперевезень та проведення конкурсів у міській раді сформують і публічно представлять новий графік руху всіх транспортних маршрутів. Тоді чернівчани зможуть скаржитися за недотримання графіка на цілодобову гарячу лінію мерії (15-80). Такі звернення будуть офіційними, і реагувати на них зможуть також офіційно — штрафними санкціями.

 

 

Коментарі