Новини

«Ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки»: Зеленський зробив 16 лютого Днем єднання

Цього дня західні ЗМІ прогнозують вторгнення Росії.

Фото: khoda.com

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення 16 лютого Днем єднання. Саме тоді прогнозують чергове вторгнення Росії. Про це Зеленський повідомив у відеозверненні. 

«Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність», — розповів президент.

Зеленський каже, що Україну лякають великою війною і вкотре призначають дату вторгнення — «це вже не вперше».

«Ми впевнені у собі, але не самовпевнені. Ми стежимо за ситуацією, прораховуємо різні сценарії, готуємо достойні відповіді на всі можливі агресивні дії. Ми чітко знаємо, де поруч із нашими кордонами чужа армія: її чисельність, її локації, оснащення та плани», — додав президент.

Володимир Зеленськикй наголосив, що «нам є що протиставити» російській армії, адже зараз українські Збройні сили перебувають у значно кращому стані, ніж 2014 року. 

До того ж Зеленський закликав повернутися в Україну бізнесменів, політиків та чиновників, які покинули країну на тлі російської загрози, впродовж 24 годин. 

Що прогнозують 16 лютого

Західні ЗМІ писали, що вторгнення російських військ до України може розпочатися 15 чи 16 лютого. Проте офіційні особи США кажуть, що точної дати ніхто не знає. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що масштабного вторгнення Росії цього тижня не буде.

 

Коментарі