Новини

Україна виділить понад 16 мільярдів гривень для безпеки повітряного простору

Авіакомпанії починають відмовлятися продавати квитки в Україні через загрозу вторгнення Росії.

Фото: dailymotion

Міністерству інфраструктури виділять понад 16 мільярдів гривень на забезпечення польотів у повітряному просторі України. Про це передає «Інтерфакс-Україна». Рішення ухвалили на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів.

Гроші візьмуть із резервного фонду держбюджету. Їх зберігатимуть на окремому рахунку Мінінфраструктури та у разі потреби використовуватимуть для забезпечення польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестраховиків, лізингових компаній та авіаперевізників.

Виділені кошти зможуть покрити страховку для щонайменше 23 повітряних суден.
За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, це рішення — «сигнал для міжнародної спільноти, що Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському повітряному просторі».
Вже відзавтра держава почне гарантувати фінансові зобов’язання лізингових компаній реальними грошима. Після врегулювання зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти повинні спрямувати назад до державного бюджету.

Що сталося
12 лютого через вимоги власника літак авіакомпанії «SkyUp», що виконував рейс із Мадейри (Португалія) до Києва, був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Молдова). Рішення не пояснили, проте пізніше SkyUp призупинила продаж квитків на вильоти з України з 14 по 16 лютого. Це пояснили побоюваннями через загрозу нового вторгнення Росії.
Того ж дня, 12 лютого, нідерландська авіакомпанія KLM заявила, що зупиняє рейси до України.
Пізніше у Міністерстві інфраструктури зазначили, що Україна не планує закривати повітряний простір через загрозу вторгнення Росії.
Там заявили, що держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку.

 

Коментарі