Новини

Усі ради области позачергово засідатимуть через російську загрозу на кордонах України

На засіданнях розглядатимуть питання територіальної оборони.

У вівторок, 15 лютого, у Чернівцях проведуть позачергові сесії у місцевих радах области. Це роблять у зв’язку із загрозою вторгнення Росії. Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Він розповів, що депутати зійдуться на невідкладні засідання для того, аби заявити про принципову позицію захисту держави на «повну силу».

«Мільйон гострих голок, якими ми вистелемо нашу землю, і найбрутальніший ведмідь ніколи не зможе вступити своєю лапою на нашу землю, бо він знає, що порізи від цих голок будуть для нього смертоподібними».

Зокрема у Чернівецькій облраді повідомили, що на сесії будуть змінювати Регіональну програму забезпечення проведення заходів територіальної оборони.
Говоритимуть про підготовку населення до національного спротиву та підтримку діяльности військових частин Чернівецького гарнізону в Чернівецькій області на період 2022 – 2024 роки. Також будуть вносити зміни до обласного бюджету.

Раніше ми писали, що Україна виділить понад 16 мільярдів гривень для безпеки повітряного простору. Це роблять у зв’язку з тим, що авіаперевізники відмовляються працювати в країні — через загрозу війни.

Коментарі