Новини

У Миговому відбуваються змагання з гірських лиж

Для учасників підготували культурну програму — виступ гурту «Гуцул Каліпсо».

У гірськолижному туристичному комплексі «Мигово» триває другий етап змагань 19 сезону за Кубок Українського гірськолижного клубу. Учасники змагань — діти, аматори та ветерани з різних міст України. Загалом 70 осіб. 

Приїхали учасники з Харкова, Полтави, Вінниці, Києва, Львова, Ужгорода та Чернівців. 

Змагання проводять у дисципліні слалом-гігант в індивідуальному заліку.

«Це  змагання для всіх охочих: ветеранів, аматорів, дітей. Курорт ідеально готує схил і дає можливість провести змагання», — каже керуючий співзасновник українського гірськолижного клубу Сергій Харчук.

Наймолодшому учаснику Кубка 4 роки, найстаршому — 75-ть.

Змагаються у 20 вікових категоріях. Кожний учасник робить дві спроби з’їзду на трасі довжиною 1200 метрів. 

За словами Сергія Харчука, організатори люблять проводити змагання саме на Буковині.

«Власники комплексу надають знижки учасникам змагань, а ще тут є буковинська гостинність, гірські краєвиди, своя родзинка, особливості буковинської кухні».

Сергій Харчук також є учасником змагань. 

«Очікую позитивних емоцій, бо крім спортивної складової емоційна складова, нам приємно тут бути, весела музика, кухня, краєвиди, все це створює святкову атмосферу заради якої ми сюди їдемо», — зазначив він.

Олександра Бадьора приїхала на змагання із Києва. Вона кандидат у майстри спорту (у дитинстві представляла юнацьку збірну).

«Мені подобається ідея змагань, популяризація здорового способу життя, гірських лиж, які я обожнюю. В Україні на жаль дуже мало туристичних змагань. ТГК проводять змагання на вищому рівні, тому для мене це ностальгія, я почуваюсь, як колись в дитинстві на спортивних змаганнях. Також своїм прикладом стараюся залучати більше людей та популяризувати гірськолижний спорт», — каже вона.

На учасників та відвідувачів курорту чекає і культурна складова. Сьогодні, о 17 годині для них виступить гурт із Чернівців «Гуцул Каліпсо».

Переможці змагань отримають кубки, медалі та подарункові сертифікати від партнерів — спортивних крамниць.

Партнерська публікація

Фото Кознов Ілля

Коментарі