Новини

Норвегія знімає майже всі Covid-обмеження

Відтепер норвежцям більше не потрібно буде знаходитися на відстані не менше одного метра один від одного і носити маски в людних місцях.

Фото Michael Fousert, unsplash.com

З 12 лютого в Норвегії скасовуються всі заходи з коронавірусних обмежень. Зокрема обов’язкове тестування залишиться тільки на Шпіцбергені.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Ми скасовуємо майже всі заходи щодо боротьби з коронавірусом. Пандемія коронавірусу більше не становить серйозної загрози здоров’ю більшості з нас. Вірус Омікрон викликає набагато менш серйозні захворювання, і ми добре захищені вакцинами», — заявив на пресконференції прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Зазначають, що відтепер норвежцям більше не потрібно буде знаходитися на відстані не менше одного метра один від одного і носити маски в людних місцях. Нічні клуби та інші розважальні заклади можуть поновити роботу в повному обсязі.

Інфікованим людям більше не потрібно самоізолюватись. Водночас їм рекомендується залишатися вдома протягом чотирьох днів.

Також мандрівникам до Норвегії більше не потрібно заздалегідь реєструвати своє прибуття. Уряд також скасував попередню вимогу про підтвердження негативного тесту на COVID-19 перед від’їздом для нещеплених.

Раніше ми писали про те, що Велика Британія послабила обмеження на в’їзд для туристів.

 

Коментарі