Новини

У Німеччині, Фінляндії та Нідерландах відбулися акції на підтримку України

Водночас провели акції у Харкові та Києві.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands

У неділю, 6 лютого, у Німеччині, Фінляндії та Нідерландах відбулися акції на підтримку України. Вийшли місцева діаспора та небайдужі активісти. Про це повідомляють DW, Ukrainian Association in Finland та Посольство Нідерландів в Україні.

Фото: DW

У Німеччині українські громади Дрездена, Дюссельдорфа та Мюнхена вийшли до центрів міст. Ініціатори заходу закликали уряд Німеччини надати Україні допомогу у вигляді «необхідного оборонного озброєння та всіх можливих засобів для протидії агресії Росії». У Мюнхені, за даними організаторів, вийшло близько 350 людей.

У Гельсінкі, Фінляндія, українське товариство  провело акцію «Підтримай Україну, збережи мир у Європі». До неї долучилося понад 100 людей.

Фото: Ukrainian Association in Finland

«Нас підтримали фіни, білоруси, литовці, казахи та навіть росіяни. Тут треба відмітити один яскравий момент: підтримати акцію приїхали українці з Міккелі, Котки, Порво, Гювенки, Гяменлінни, Кірконумі», – пишуть у повідомленні організатори.

Фото: Ukrainian Association in Finland

Попри холодну погоду, колона активістів із прапорами та плакатами пройшла ходою у центрі міста, де зачитала звернення до президента, уряду, та парламенту Фінляндії, підготоване товариством. У ньому від імені української громади закликають підтримати Україну у боротьбі з російською агресією.

А у столиці Нідерландів, Амстердамі, активісти розгорнули 30-метровий прапор України на площі Дам.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands

«Українці Нідерландів та наші голландські друзі вийшли на вулиці Амстердама, щоб показати свою підтримку Україні», — повідомляють у посольстві.

Учасники акції вийшли з гаслом #StandwithUkraine (#ПідтримайтеУкраїну).

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands

Водночас цими вихідними проходив «Марш єдності» у центрі Харкова, який зібрав понад п’ять тисяч людей, та Міжнародний марш єдності за Україну у Києві, в якому взяли участь іноземні активісти.

Коментарі