Новини

«Харків – це Україна»: «Марш єдності» зібрав понад 5 тисяч людей

Марш минув без сутичок та завершився мітингом біля волонтерського намету «Все для перемоги».

Фото Укрінформ

У центрі Харкова пройшов «Марш єдності», який зібрав понад п’ять тисяч людей.

Координатор маршу, голова Харківської організації «Національний корпус» Костянтин Немічев зазначив, що у заході взяли участь представники понад 80 громадських організацій, передає Укрінформ.

«Це мирна акція без політичних закликів, яку Харківська міська рада намагалася заборонити, посилаючись на ковід та загрозу ймовірних провокацій. Тим краще, що суд дозволив її провести, бо це – реалізація прав людей на демонстрацію своєї позиції», – сказав він.

Марш стартував о 14:30 від площі Конституції. Учасники пройшли головною Сумською вулицею, яку було перекрито для транспорту, до площі Свободи, скандуючи патріотичні гасла.

Фото Укрінформ

«Треба показати, що Харків — то є Україна. І ми всі єдині. Ми нічого не боїмося. Насправді, вони мають нас боятися. Можливо, це резонанс суспільної думки, коли ми слухали пропаганду, яка казала, що вам треба боятися, вас мало, ми вас переможемо. Але це їм треба боятися: ми тут, на своїй землі, ми у своєму місті», — сказав учасник маршу Антон.

Колона дотримувалася кордонів вулиці, не виходячи на тротуари. Попереду колони йшли декілька десятків поліцейських, серед яких – кінологи з собаками. Позаду колони рухалися майже 10 поліцейських автомобілів. На тротуарах чергували громадські спостерігачі, які теж стежили за порядком.

Як повідомляє Суспільне, марш минув без сутичок та завершився мітингом біля волонтерського намету «Все для перемоги» на площі Свободи.

Коментарі