Новини

Країни НАТО створили «повітряний міст», щоб постачати Україні зброю та боєприпаси

Найближчим часом США планує передати Україні п’ять транспортних гелікоптерів Мі-17. 

Фото: SEAN GALLUP/GETTY IMAGES

США, Велика Британія та країни Балтії організували повітряний міст для постачання Україні зброї та боєприпасів на тлі загрози вторгнення з боку Росії. Повітряний міст — це безперебійний ланцюжок авіарейсів.  Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, передає Суспільне.

Також ці країни відрядили до України військових інструкторів.

Видання повідомляє, що США планує передати Україні п’ять транспортних гелікоптерів Мі-17 російського виробництва, які використала афганська армія. За словами офіційного представника США, Україні різко не вистачає боєприпасів. Декілька складів в Україні було знищено (до цих інцидентів може бути причетна Росія), а єдиний в країні завод з виробництва боєприпасів  зараз розташований на окупованій території у Луганську.

Зазначимо, що США з початку року передали Україні близько 650 тонн озброєнь. Їх мета — стримування Росії на тлі нарощування військової присутності біля українських кордонів. За минулий рік США виділили понад 650 мільйонів доларів безпекової допомоги українцям. Це більше, ніж у будь-який рік з 2014-го.

Загалом протягом останніх місяців західні країни передали Україні понад 1,5 мільярда доларів та озброєння і військового обладнання кількістю понад тисячу тонн. Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 

Коментарі