Новини

У бюджеті нема грошей на виплату 500 гривень за бустерну дозу — міністр фінансів

При цьому міністерство фінансів повідомляє що всі гроші є, а медіа розповсюджують фейки.

Фото: ua.news

У бюджеті нема грошей на виплату 500 гривень громадянам, що зробили бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Про це міністр фінансів України Сергій Марченко розповів в інтерв’ю Економічній Правді.
На сайті міністерства фінансів кажуть, що гроші є.

За словами міністра, держава виплатила по тисячі гривень майже 8 мільйонам українців. Якщо ці люди зроблять бустерну дозу, закладених на програму «єПідтримка» 3 мільярдів не вистачить.

При цьому Мінфін на офіційному сайті повідомляє, що на програму закладено достатньо коштів.

«На програму «єПідтримка» у держбюджеті на 2022 рік закладено 3 млрд грн. Цих коштів достатньо для виплати 500 грн громадянам, які вакцинувалися третьою, бустерною дозою і зробили заявку на отримання коштів», — ідеться в повідомленні.

У міністерстві навіть наголосили, що в деяких засобах масової інформації розповсюджують дані про нестачу коштів, та вони є маніпуляцією та не відповідають дійсності.

Інформацію про нестачу коштів від міністра опублікували 31 січня, а повідомлення від Мінфіну — 1 лютого.

При цьому за словами міністра, зараз немає потреби вносити зміни до бюджету на 2022 рік та збільшувати фінансування. Він каже, що громадяни робитимуть бустерну дозу вакцини поступово.

«Хтось вакцинувався в грудні, він піде не раніше червня-липня. Це відкладає вирішення цієї проблеми на весь рік», — пояснює Марченко.

Марченко каже, що як тільки Мінфін бачитиме необхідність збільшити фінансування програми, відповідний законопроєкт внесуть у Раду.

Нагадаємо, що за словами президента Володимира Зеленського, у рамках програми виплати коштів за вакцинацію, українцям додатково виплатять ще 500 гривень за бустерну дозу щеплення від коронавірусу. Сертифікат про бустер з’явився у Дії 1 лютого, але гроші поки не виплачували.

 

Коментарі