Новини

Безоплатні боєприпаси та 88 мільйонів на енергонезалежність від Росії: Чехія та Британія нададуть підтримку Україні

Чехія також передасть медичну допомогу та надішле військових у разі необхідности.

Фото: АрміяІнформ

Велика Британія надасть Україні 88 мільйонів фунтів на підтримку енергонезалежности від Росії, а Чехія безоплатно передає артилерійські боєприпаси на тлі загрози вторгнення.

Так, під час візиту до Києва 1 лютого прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив про виділення додаткових коштів на підтримку стабільности інститутів управління та енергетичної незалежности України. Про це йдеться на сайті уряду Британії.

Раніше Джонсон заявляв, що Велика Британія погодила з США пакет санкцій проти Росії у разі її вторгнення в Україну. Вони «будуть активовані тієї самої хвилини, коли нога російського солдата наважиться перетнути український кордон і ступити на українську територію».

До того ж сьогодні у чеському Міністерстві оборони у Twitter повідомили, що країна передасть боєприпаси та медичну допомогу Збройним силам України. Таку угоду підписали заступник чеського міністра оборони Даніель Блажковець та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ідеться про 4 тисячі артилерійських снарядів. Загальна кількість допомоги коштуватиме 1,5 мільйона євро. Окрім цього, у Чехії заявили, що відправлять в Україну символічний контингент військових, якщо буде запит. Країна готова прийняти українців у разі евакуації.

 

 

Коментарі