Новини

В Італії відкрили українську бібліотеку. Як вона працює?

Щоб брати книги в бібліотеці, треба сплачувати завдаток.

Фото ілюстративне. Автор Devon Divine

В італійському Мілані відкрили українську бібліотеку. Щоб записатися до неї, треба сплатити внесок. За книги також необхідно давати завдаток. Про це повідомляє Читомо. 

Українська бібліотека з’явилася в країні завдяки асоціації українців «Ukraina Più – Milano». Одна з її засновниць Людмила Костів каже, що кількість українців у північному регіоні Італії Ломбардії становить понад 50 тисяч.

Створення цієї бібліотеки розпочалося 2020 року. Активний збір книжок припав саме на час пандемії. Наразі бібліотека володіє 400 примірниками найрізноманітніших жанрів.

Для запису в бібліотеку необхідно сплатити членський внесок 15€. Це надасть доступ до участи у заходах, які організовуватиме асоціація, а також інших бібліотек мережі #Arci на території Італії. Завдаток за книжку – 5€ без автографа автора, 10€ – з автографом автора чи видання. При цьому 2€ залишається у бібліотеці на покриття адміністративних витрат. Книжку дозволяють тримати у себе впродовж 1 місяця.

Також читачі бібліотеки можуть скористатися різноманітними послугами для емігрантів. З березня в бібліотеці планують організацію майстер-класів і тематичних зустрічей. Також тут приймають посилки в Україну.

До речі, за даними Мінекономіки, за 1000 гривень за вакцинацію українці придбали книг на 575 мільйонів гривень. З усіх сфер, де можна витратити гроші, найбільше пішло на книги.

Раніше ми писали, що Італія продовжила заборону на в’їзд для всіх українців до 15 березня. 

 

Коментарі