Новини

Погасити борги: з бюджету Калинівського ринку виділили майже 900 тисяч на дві міські лазні

Міські підприємства «Нептун» та «Дельфін» через борги можуть лишитися без газопостачання.

Міським лазням «Нептун» (проспект Незалежности, 125-Б) та «Дельфін» (площа Пресвятої Марії, 34) виділять 889 900 гривень поворотної допомоги з бюджету Калинівського ринку. За це рішення проголосували депутати під час сесії Чернівецької міської ради. Ці гроші підуть на те, аби покрити борги за газ.

Проєкт рішення подав Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради.

«Критичність ситуації у тому, що газопостачальник зазначив, що ці лазні будуть відключені від газопостачання, якщо не сплатять борги за листопад-грудень 2021 року. Тому немає іншої можливости, окрім як виділити ці гроші з Калинівського ринку, вчасно та оперативно перерахувати їх підприємствам, щоб ті сплатили борги», — сказав директор Департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Сергій Бостан.

На противагу позиції відомства виступила депутатка Антоніна Бабюк. Вона рекомендувала виділити ці гроші із загального бюджету міста, а не коштом КП «Калинівський ринок». Депутатка аргументувала це тим, що гроші повинні піти на розвиток ринку.

«Є програма фінансової підтримки комунальних підприємств. І звідти ми могли взяти ці гроші. Потрібно будувати автостоянки, зокрема для гуртових покупців», — сказала Антоніна Бабюк.

Згідно з проєктом, ці кошти Калинівському ринку мають повернути до кінця 2022 року з міського бюджету.

Начальниця фінансового управління Чернівецької міськради Лівія Бамбуляк у коментарі «Шпальті» зазначила, що гроші справді можна було б виділити з міського бюджету, однак погасити борг треба було терміново.

«Ми не могли виділити зараз ці кошти, адже це — залишкові з міського бюджету 2021 року. Перерозподілити їх ми можемо лише після подачі річного звіту казначейства. Ми збираємо бюджетні запити і виносимо цей залишок на розподіл. Зазвичай, якщо взяти попередні роки, ми це робили у березні. Тут стояло питання в тому, що борги лазні мали сплатити у січні. Ми би не встигли зробити цей розподіл зараз, тому і вирішили взяти кошти з Калинівського ринку. А в березні будемо ділити залишок, тоді і повернемо їх ринку», — зазначила Лівія Бамбуляк.

Коментарі