Новини

Друга петиція до Зеленського щодо ратифікації Стамбульської конвенції набрала 25 тисяч голосів

Відповідно до закону, Володимир Зеленський повинен відповісти на петицію не пізніше ніж через три місяці.

Фото: zmina.info

Друга петиція щодо необхідности ратифікації Стамбульської конвенції набрала необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів.

Відповідна інформація є на сайті Офісу Президента.

Ініціатор другої петиції — громадська ініціатива «Марш жінок». Кампанію підтримала коаліція «За Стамбульську конвенцію», куди входять понад 30 громадських організацій.

«Щодня поліція фіксує приблизно 300 фактів домашнього насильства як щодо жінок, так і щодо дітей. Більше половини дітей і підлітків стають жертвами насильства вдома. Ще більше випадків залишаються невідомими, адже жертви не повідомляють про них у поліцію. Ситуація особливо загострилася у зв’язку з пандемією коронавірусу, адже значна кількість жінок опинилася сам на сам зі своїми кривдниками», — йдеться в тексті петиції.

Відповідно до закону, Володимир Зеленський повинен відповісти на петицію не пізніше ніж через три місяці.

Що відомо?

2011 року Україна взяла участь у підготовці Стамбульської конвенції як членкиня Ради Європи. 2016-го спроба ратифікувати документ була невдалою.

Перша петиція щодо ратифікації документа набрала необхідну кількість голосів ще 2020-го. Однак відповідний законопроєкт так і не внесли на розгляд Верховної Ради.

Зазначимо, що проти ратифікації документа в Україні виступає Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій.

У грудні 2021 року пресслужба Офісу Президента повідомила про те, що підготовка законопроєкту щодо ратифікації завершується.

Це сталося у відповідь на акцію активістів «Відчинимо правду про насильство», яка відбулася торік 30 листопада.

Коментарі