Новини

Нова хвиля із західних областей: в Україні почався спалах коронавірусу

Нова хвиля буде не схожа на інші через особливості штаму «Омікрон». 

В Україні почався спалах COVID-19. Його епіцентром стали західні регіони, зокрема Буковина. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише Радіо Свобода.

За вчора зафіксували понад 18 тисяч нових випадків COVID-19. Найскладніша епідемічна ситуація – в Івано-Франківській області. За словами міністра, МОЗ надіслало подання щодо запровадження в регіоні «червоного» рівня епіднебезпеки.

Також негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській і Тернопільській областях.

«Наприкінці грудня та на початку січня в нас було за тиждень по 30 тисяч випадків. Цього тижня вже за два дні 30 тисяч», — наголосив міністр.

Фото: МОЗ

За його словами, ще не можна сказати про домінування в Україні нового штаму «Омікрон». Проте його поширення значить, що потрібно готуватися до збільшення кількости випадків.
Ляшко додав, що, за прогнозами, нова хвиля коронавірусу буде відрізнятися від попередніх насамперед кількістю виявлених випадків. Причиною є особливість нового штаму — він значно швидше поширюється.

Раніше ми писали, що останніми днями на Буковині різко поширюється коронавірус. За 19 січня в області виявили близько 700 хворих, що на 100 більше, ніж минулої доби. Такі високі показники фіксували останній раз минулого року, у жовтні. До того ж усі буковинські школи та коледжі закрили на два тижні через спалах коронавірусу та ГРВІ. Діти вчитимуться дистанційно.

Коментарі