Афіша

Буковинців запрошують взяти участь у вікторині про якісну журналістику

Участь можуть брати представники локальних громад з усієї України з населенням до 100 тисяч мешканців.

В Україні триває конкурс «Вікторина зі ЗМІстом» про якісну журналістику. Він створений для того, щоб допомогти локальним громадам краще зрозуміти принципи роботи незалежних ЗМІ та виграти цінні призи для своїх ОТГ.

Про це повідомляє пресслужба «Львівського медіафоруму».

«”Вікторина зі ЗМІстом” допоможе перевірити, наскільки добре представники локальних громад знають принципи роботи медіа, розуміють засади, на яких ґрунтується професія журналістів, і вміють відрізняти якісний медіаконтент від шкідливого», — ідеться в повідомленні.

Як узяти участь?

Участь можуть брати представники локальних громад з усієї України з населенням до 100 тисяч мешканців.

Вікторина триватиме до 31 січня. Пройти її можна на сайті проєкту.

Для участі представникам ОТГ потрібно дати відповіді на 15 запитань про медіа та заповнити коротку форму, аби результат зарахували. З усіма правилами вікторини можна ознайомитися тут.

«Ми щодня отримуємо сотні новин. Ті, які ми шукаємо, і ті, яких не просили: із вайбер-чатів чи стрічки фейсбуку, з новин по радіо, від людей у маршрутці або ж за святковим столом. Деякі з них правдиві, інші — повністю вигадані; деякі побудовані так, щоб спеціально маніпулювати нами. Як їх розрізнити? Найкраще — зрозуміти, хто, як, навіщо і за якими стандартами виробляє новини. І наша вікторина у вигляді гри допоможе представниками локальних громад цього досягнути», — розповідає менеджерка проєктів Львівського медіафоруму Наталія Болібрух.

Після завершення проєкту відберуть 20 ОТГ з найбільшою кількістю людей, що пройшли вікторину. Серед них команда проєкту обере 10 громад, які отримали найвищі бали.

Переможці отримають цінні призи — проєктор чи мультимедійну дошку — для локальних громадських просторів (бібліотек, молодіжних центрів тощо).

Коментарі