Афіша

«Як ЗМІ змінили моє місто/село/громаду»: для учнів старших класів оголосили конкурс творів

Команда проєкту запрошує ділитися своїми історіями школярів 9-11 класів із будь-якого куточка країни.

фото: Ridofranz

Громадська організація «Львівський медіафорум» оголошує конкурс есеїв для дітей старшого шкільного віку. Взяти участь можна до 31 січня.

Про це повідомляє пресслужба Львівського медіафоруму.

«Він створений для того, щоб нагадати суспільству про важливість якісної журналістики та незалежних ЗМІ», — йдеться в повідомленні.

Команда проєкту запрошує ділитися своїми історіями школярів 9-11 класів із будь-якого куточка країни.

Для участи в конкурсі учням необхідно завантажити свій твір українською на вебплатформу, створену спеціально для проєкту.

З усіма правилами можна ознайомитися тут.

«Оскільки саме молодь часто є агентами змін та тими людьми, що готові змінювати культуру споживання інформації у своїх середовищах, ми вирішили дати їм можливість висловитися та поділитися власними історіями про медіа, які вплинули на них або їхні громади», — розповідає координаторка проєкту Наталія Болібрух.

Журі обере п’ятьох фіналістів, які вже в лютому отримають сертифікати на 2 тисячі гривень для купівлі бажаної техніки.

Обирати фіналістів конкурсу будуть відомі українські журналісти та журналістки, серед яких Андрій Любка (письменник, перекладач), Ольга Перехрест (журналістка, редакторка спецпроєктів у «The Ukrainians»), Тетяна Терен (журналістка, виконавча директорка Українського ПЕН), Ганна Улюра (критикиня, літературознавиця).

Згодом роботи п’ятьох переможців проєкту надішлють на відбір Конкурсу професійної журналістики «Честь професії», і вже у травні 2022 року один із них отримає відзнаку у спеціальній категорії конкурсу.

Коментарі