Новини

Чернівчанка стала фіналісткою Болонської виставки ілюстраторів в Італії

Цьогоріч захід проходитиме з 21 по 24 березня.

Фото: фб Оксани Драчковської

Шість художниць з України увійшли до фіналу Болонської виставки ілюстраторів в Італії. Серед них — чернівчанка Оксана Драчковська.

Про це повідомляє Суспільне.

Міжнародне журі, до якого увійшли представники Франції, Японії, Польщі, Венесуели та Італії, обрали 318 фіналістів Болонської виставки ілюстраторів. Загалом на виставку ілюстраторів свої заявки подали 3873 художники з 92 країн.

Крім Драчковської, Україну представляють Поліна Дорошенко, Ганна Іваненко, Олена Лондон, Наталія Шалошвілі та Таня Якунова.

Довідка

Болонська виставка ілюстраторів проходить щороку з 1967-го. Мета конкурсу — показ останніх трендів ілюстрації серед робіт художників. Виставку організовують у межах Ярмарку дитячої книжки у Болоньї (Італія). Цьогоріч захід проходитиме з 21 по 24 березня.

Оксана Драчковська-молодша — дизайнерка та ілюстраторка з Чернівців. Тут вона закінчила Вижницький коледж прикладного мистецтва, у відділі дизайну. Подальшу освіту отримала у відділі монументального живопису Львівської Національної Академії мистецтв.

Ілюстраторка стала стипендіаткою програм «Gaude Polonia» (2016) та «SAIA» (2017).
Також вона співпрацює з видавництвами «Наш формат», «Pанок», «Лілея-НВ», «Книги XXI», «Читаріум» та журналами «Пізнайко», «Panorame magazine», «Egreš» (Словаччина) та «La Bosoule».

Нагадаємо, чернівчанка готувала ілюстрації для інклюзивної книжки «Зайчик-нестрибайчик подорожує».

Ілюстрація Оксани Драчковської

Коментарі