Новини

В Україні зросте ціна на інтернет: чому

Подорожчання відбудеться через загальне підвищення попиту на інтернет-послуги.

Фото: bbva.com

Зростання цін зумовлене збільшенням трафіку. Про це повідомив експерт школи цифрової безпеки Павло Білоусов в етері Українського радіо.

За його словами, подорожчання відбудеться через загальне підвищення попиту на інтернет-послуги, а також прагнення людей споживати якісний контент.

Тож для забезпечення кращого доступу до інтернет-послуг провайдери будуть використовувати сучасні технології.

«Якщо раніше модернізації можна було уникнути, сьогодні це є вимогою часу, оскільки зріс попит, і на всіх каналах інтернету може не вистачати. Провайдерам доведеться проводити модернізацію та ставити нове обладнання, збільшувати пропускну здатність», — пояснює Білоусов.

Чому в Україні низькі ціни на інтернет?

Причина низьких цін на інтернет-послуги — високий рівень конкуренції, зазначає експерт.

«В Україні є декілька тисяч інтернет-провайдерів, які ведуть боротьбу за найкращу ціну для споживача. Натомість в інших країнах є декілька потужних провайдерів, які є ледь не монополістами на ринку, що дозволяє їм диктувати умови й завищувати ціни на послуги», — каже Павло Білоусов.

Однак низька ціна в Україні має таке ж співвідношення до зарплат, як у інших країнах.

«Хоч за світовими ціновими мірками, оплата за інтернет-послуги в Україні є низькою, якщо її зіставити з розміром українських зарплат, то співвідношення буде таким самим, як і в інших країнах, де вартість послуг є значно вищою», — зазначає Білоусов.

Раніше ми писали: В Україні найдешевший інтернет у світі — британське дослідження

Коментарі