Новини

Одинадцятирічний український піаніст переміг на конкурсі у Великій Британії

Він був наймолодшим у своїй категорії.

Скриншот 24 каналу

Одинадцятирічний Олександр Чорний з Кривого Рогу посів перше місце в міжнародному конкурсі «Golden Time Talent». Він відбувався у Великій Британії, повідомляє Суспільне.

Музикант виконав джазові композиції «Summertime» і «Wave» на цифровому піаніно.

За словами хлопця, підготовка до події тривала упродовж місяця. Тато Сашка допомагав малому піаністу, бо теж був музикантом.

«Займаємось кожен день, не так довго, як хотілося б. Пів години або півтори — як захоче Сашко», — розповів батько.

Наймолодший у категорії

«Я грав у категорії 11-14 років, там були учасники, яким 13-14 років. За логікою, у них майстерність, навички трохи кращі», — розповів піаніст.

Як повідомляє батько хлопця, у складі журі конкурсу були музичні викладачі з Європи та видатні діячі культури з різних країн світу. Вони високо оцінили виступ Сашка.

«Члени журі відмітили, що він дуже добре знає, як поєднати високий рівень з експресією і грає дуже впевнено. Також сказали, що Сашко неймовірно відчуває мелодію, а його ритм назвали бездоганним», — розповів Олександр-старший.

Шлях до музики

Сашко почав займатися музикою майже 6 років тому. Він вихованець криворізької музичної школи №10, а його першою вчителькою стала Ірина Мостовлюк. Жінка каже, що з самого початку побачила талант хлопця.

«Він умів охопити достатньо велику кількість репертуару за мінімальний проміжок часу та демонстрував чудові результати», — зазначає Мостовлюк.

У школі Сашка навчають класики, а з татом музикант вивчає джаз.

Довідка

Упродовж навчання в музичній школі Олександр брав участь у різних конкурсах як класичного, так і джазового напрямків, де неодноразово займав призові місця. Минулоріч він теж виграв у конкурсі «Golden Time Talent».

Коментарі