Новини

Компенсацію за збиття літака МАУ в Ірані не отримала жодна українська родина

В уряді Ірану заявляють, що виділили 150 тисяч доларів родинам жертв. МЗС України заперечує цю інформацію.

Фото: Anadolu Agency

Жодна з українських сімей поки не зверталася за компенсацією до іранських органів щодо загиблих внаслідок катастрофи літака МАУ над Тегераном.

Про це повідомив посол Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді, цитує ІА «УНН».

«Щодо того, яка кількість родин отримала зазначену суму, у мене немає точних даних, оскільки цей процес триває. Проте мені відомо, що дехто її отримав. Стосовно українських родин, жодна з них поки не зверталася», — зазначив посол.

Дипломат повідомив, що уряд Ірану виділив 150 тисяч доларів родинам жертв. За його словами, за ці виплати відповідальний штаб при Міністерстві шляхів та міського розвитку країни.

До других роковин катастрофи в Ірані заявляли, що країна почала виплачувати компенсації сім’ям загиблих в катастрофі літака МАУ. Ба більше, в уряді країни зазначили, що 150 тисяч доларів вже перерахували деяким сім’ям, а для інших процес виплати вже розпочався.

Водночас у МЗС України повідомляють, що Іран не пропонував Україні компенсацію за збиття літака МАУ.

Катастрофа українського літака в Ірані

Понад 17 місяців тому Корпус вартових ісламської революції Ірану збив у небі над Тегераном рейс 752 авіакомпанії «МАУ» двома ракетами типу «земля-повітря». Унаслідок цього загинули всі 176 пасажирів.

Упродовж трьох днів після трагедії влада Ірану заперечувала свою відповідальність та причетність. Тільки після того, коли у світі зібрали докази, іранські офіційні особи зізналися, що військові «помилково» збили пасажирський літак.

Місце аварії знесли бульдозером, а речі та дорогоцінності жертв зникли. В країні заборонили сім’ям навіть планувати похорони.
Крім того, іранська влада не надала доступ до даних польотних реєстраторів.

Коментарі