Новини

В Австрії запровадять обов’язкове носіння масок на вулиці: які умови

FFP-маски будуть обов’язковими скрізь, якщо між людьми не зберігається відстань два метри.

Фото: iamexpat.de

З 11 січня в Австрії вимагатимуть обов’язково носити маски типу FFP-2 на відкритому повітрі.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер, цитує Укрінформ.

«Ми побачили, що маска типу FFP-2 є дієвим засобом для захисту себе та оточення. І ефективність FFP-масок можна побачити також по тому, що завдяки їхньому носінню вдається наразі запобігти й поширенню хвилі грипу. Але ми бачимо з іншого боку, що Омікрон — дуже заразний, і на відкритому повітрі також дуже швидко розповсюджується. Це означає, що маску треба буде носити також просто неба — скрізь, де люди зустрічаються один з одним», — заявив Негаммер.

Також канцлер зазначив, що FFP-маски будуть обов’язковими скрізь, де між людьми не зберігається відстань два метри.

Негаммер повідомив, що влада активніше здійснюватиме перевірки чинних заходів щодо стримування поширення пандемії. Це стосується й обов’язкової наявности сертифікату вакцинації чи довідки про одужання у закладах культури, громадського харчування або готелів.

Крім того, в країні скоротили термін дії «зеленого» паспорта (6 місяців). Однак для людей, які отримали вже третю дозу вакцини, він діятиме 9 місяців.

Нагадаємо, 20 грудня Австрія змінила умови в’їзду в країну. Зокрема посилили правила в’їзду, щоб стримати поширення штаму «Омікрон». До країни можуть потрапити тільки вакциновані та ті особи, які мають сертифікат про лікування, якщо нададуть негативний ПЛР-тест. Його потрібно зробити максимум за 72 години.

В’їзд із подальшою самоізоляцією дозволили тільки громадянам Австрії, ЄС та особам, які мають дозвіл на проживання в країні.

Коментарі