Новини

Залишилися без прямого сполучення: у Глиниці люди вийшли на акцію протесту

Щоб дістатися на роботу, людям потрібно об’їжджати через Стрілецький Кут-Біла-Ревне. Їх це не влаштовує, бо займає багато часу.

Скрін зі стріму Віталія Яремчука

Сьогодні, 4 січня, десятки жителів сіл Глиниці та Бобівців Чернівецького району Чернівецької области перекрили дорогу у напрямку Вижниці. Люди вийшли на акцію протесту. Їх не влаштовує відсутність прямого транспортного сполучення до потрібних населених пунктів.

Люди користувалися тимчасовою переправою через Прут. Попри те, що цивільним забороняли користуватися цим шляхом. 2 січня переправу підтопило.

За словами протестувальників, дехто з них живе в одному селі, а працює в іншому. Через міст, а останнім часом через переправу, дістатися до роботи можна було за пів години. Зараз такої можливости немає, і їм доводиться об’їжджати дорогою Стрілецький Кут-Біла-Ревне. Цей шлях займає понад годину до 50 кілометрів. До того ж певні ділянки дороги там узагалі знищені. Про все це розповідають люди в прямій трансляції Віталія Яремчука у фейсбуку.

Наразі жителі сіл очікують відповіді від місцевої та обласної влади: коли їм знову відновлять пряме сполучення.

Як відомо, у селі Глиниці Чернівецького району підтопило тимчасову переправу через річку Прут. Це сталося через підняття рівня води.

Цю переправу збудували для потреб підрядника, який капітально ремонтує міст.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області повідомляла, що у зв’язку з початком капітального ремонту моста у рамках програми «Велике будівництво» перекрили рух у селі Глиниці.

Тоді зазначали, що рух усіх видів транспортних засобів здійснюватимуть автошляхами: Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів), далі дорогою Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути через міста Снятин та Косів.

А вантажівки загальною масою до 18 т можуть об’їхати міст у Глиниці ще й дорогою Т-26-01 Чернівці-Вашківці-Путила-КПП «Руська».

 

 

 

Коментарі