Новини

Виплату «тисячі Зеленського» офіційно завершили, але деякі банки продовжать нараховувати гроші

Станом на 29 грудня виплати в банку отримали близько 1,8 мільйона українців, і близько 400 мільйонів уже витратили.

Фото: Vsim.ua

Перший етап програми «єПідтримка», за якою виплачують тисячу гривень за вакцинацію, завершився 29 грудня. Подавати заявки в Дії можна і досі, але користувачам більшости банків доведеться почекати нарахування до 2022 року. Про це повідомили в пресслужбі Дії.

«Виплати за програмою “єПідтримка” продовжуються у 2022 році. Подавайте заявку в Дії та чекайте на 1000 гривень від держави… Тим, хто подасть заявку після 29 грудня, кошти будуть нараховані вже у 2022 році, а він зовсім скоро», – кажуть розробники.

Проте деякі банки вирішили продовжити нарахування грошей і під час свят. Це Монобанк та А-Банк.

«Вирішили продовжити виплати “ковідної тисячі” навіть після завершення першої хвилі програми 29.12», – повідомив у своєму Telegram-каналі співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Станом на 29 грудня виплати в банку отримали близько 1,8 мільйона українців, і близько 400 мільйонів уже витратили.

В А-Банку також продовжать виплати. А окрім того, людям які оформили картку єПідтримка та подали заявку з 28 грудня по 31 грудня включно, А-Банк нараховуватиме кешбек у розмірі 50 грн.

Нагадаємо, що в програмі беруть участь 6 банків: Альфа Банк, А-Банк, monobank, ПриватБанк, Укргазбанк та Ощадбанк.

Всього від старту програми «тисячу Зеленського» отримали понад 5,5 мільйонів українців. За цей час заявок подали 5,7 мільйона громадян, а відповідні рахунки в банках відкрили 6,6 мільйона людей.

Зазначимо, що з наступного року програма виплат дещо зміниться. Так, у січні українці віком від 60 років отримають можливість витратити гроші на ліки в аптеках. А у другому півріччі наступного року українці зможуть подати заявку на отримання грошей не лише у додатку, а й офлайн.

 

Коментарі