Новини

У Чернівцях обрали гендиректора новоствореної Центральної міської лікарні

На першому етапі конкурсу, який відбувся 15 грудня, було допущено трьох кандидатів: Дмитра Білоуса, Віктора Проца та Валентина Пижика.

Сьогодні, 29 грудня, у Чернівцях конкурсна комісія обрала керівника новоствореної КНП «Центральна міська клінічна лікарня». 

Гендиректором став головний лікар міської лікарні №3, заступник генерального директора з організаційних питань та комунікацій КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Віктор Проц. 

На першому етапі конкурсу, який відбувся 15 грудня, допустили трьох кандидатів: Дмитра Білоуса, Віктора Проца та Валентина Пижика.

Як зазначив заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк, це чудово, що на цю посаду є три потужні претенденти. Це знані медики, керівники з великим управлінським досвідом. 

«Перед ними стоїть складне завдання — фактично сформувати центральну  клінічну міську лікарню, у вигляді — лікарня інтенсивного лікування першого рівня, а в майбутньому — другого. Вона має скласти конкуренцію закладам охорони здоров’я обласного підпорядкування. У перспективі — забезпечити зростання потужности лікарні і можливості бути конкурентноздатними в нинішніх умовах», — зазначив Юрій Лесюк.

Кандидати на посаду гендиректора озвучили свої конкурсні пропозиції щодо бачення розвитку Центральної клінічної лікарні.

Віктор Проц планує розвивати хірургічну службу в Чернівцях та діджиталізувати лікарню — під’єднати там швидкісний безкоштовний інтернет. Крім цього, він хоче утворити міський центр невідкладної допомоги.

«Наразі в місті не вирішено питання надання невідкладної допомоги у неробочий час», — каже Проц.

У рамках цього лікар хоче створити міський травмпункт.

Дмитро Білоус зазначив, що хоче створити на базі нової лікарні потужний кластер та згуртувати довкола професіоналів.

«Переформатувати заклад у багатопрофільну лікарню. Це має бути клінічна база, де можна також проводити дослідження, тут повинен бути єдиний хірургічний центр, а ще пропоную створити відділення хірургії голови та шиї. Також відкрити тут відділення інвазивних методів та діагностики лікування», — зазначив він.

Валентин Пижик розповів, що хоче реорганізувати структурні підрозділи закладу. А крім цього, створити цілодобове надання лікарських послуг, таких як ЛОР, офтальмологічна служба та травматичний пункт.

До того ж у його перспективах — організувати роботу цілодобового діагностичного підрозділу на платній основі.

Довідка

Претенденти на посаду гендиректора лікарні:

Дмитро Білоус – лікар-анестезіолог, завідувач відділення анестезіології міської лікарні №1.

Віктор Проц – головний лікар колишньої міської лікарні №4, яка з 2016 року стала клінічною лікарнею №3, заступник генерального директора з організаційних питань та комунікацій КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Валентин Пижик — колишній заступник гендиректора та медичний директор із лікувальної роботи у Чернівецькій міській лікарні №1.

 

Коментарі