Новини

Керівник Чернівецької ОДА обрав заступника з питань оборони: хто ним став

Чернівецька ОДА першою в Україні обрала людину на цю посаду.

Фото: Чернівецька облдержадміністрація

У Чернівцях обрали нового оборонного заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації. Ним став Дмитро Данищук, колишній радник голови ОДА. Про це повідомляє пресслужба адміністрації.

У відомстві кажуть, що необхідність в оборонному заступнику виникла через те, що з 1 січня 2022 року набуває чинности Закон України «Про основи національного спротиву». Він має на меті підвищення обороноздатности держави. Зазначають, що Чернівецька ОДА першою в Україні обрала людину на цю посаду.
У зв’язку з цим у регіоні формують контрактні бригади та батальйони територіальної оборони. У громадах набиратимуть і добровольчі загони.
В адміністрації пояснюють, що Буковина — це прикордонний регіон, тому тут є завжди актуальним питання безпеки.
За словами голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука, полковник Дмитро Данищук буде координувати діяльність усіх інституцій та організацій, що відповідають за відсіч імовірному ворогу у разі збройної військової агресії.

Що відомо про нового заступника

Дмитро Данищук народився 1971 року, за фахом радіоінженер.
Закінчив Київський військовий інститут управління та зв’язку та має кваліфікацію магістра правоохоронної діяльности.
Понад 20 років служив у Збройних силах України та три роки – в управлінні Служби безпеки України у Чернівецькій області. Брав участь у бойових діях у складі об’єднаних сил НАТО та миротворчій операції у складі KFOR (у Косово). Учасник бойових дій на сході України. У жовтні 2021 року він отримав Орден Данила Галицького.
Володіє житловим будинком у Розтоках Косівського району та чотирма земельними ділянками у цьому селі.
Раніше ми повідомляли, що попередня заступниця голови ОДА Наталія Гусак стала главою Національної служби здоров’я України.

Коментарі