Офтоп

Шведський готель із льоду у фотографіях

У Швеції існує перший у світі готель, побудований зі снігу та льоду.

Фото: CNN

Оригінальний матеріал CNN

У Швеції за 200 кілометрів на північ від полярного кола у населеному пункті Юккас’ярві існує перший у світі готель, побудований зі снігу та льоду. Цього року дизайн одного з номерів у ньому розробляли принц Швеції Карл Філіп та його бізнес-партнер Оскар Кілберг.

Розкішний люкс, який отримав назву «Сон літньої ночі», вирізняється квітковими елементами та рослинами. Стіни номера прикрашені льодовими брилами, наповненими квітами та рослинами, а зі стелі звисає неймовірна люстра з льоду з квітами всередині.

Філіп та Оскар розповідають, що вони прагнули створити інтер’єр у стилі святкування літнього сонцестояння — одного з найпопулярніших свят у Швеції.

Фото: CNN

«Хіба не найкраще продемонструвати справжній характер льоду, зануривши в нього найніжніші та найкрасивіші квіти, які цвітуть у Швеції в середині літа? Для нас, шведів, середина літа, а особливо ніч після літнього сонцестояння, сповнені мітів та легенд, − кажуть Філіп та Оскар. – Природа Скандинавії, з її квітами та льодом, відіграє надзвичайно велику роль у нашому культурному вихованні та впливає на нас. Створивши номер «Сон літньої ночі», ми хотіли, щоб ви стали частинкою нас».

ICEHOTEL заснував Інгве Бергквіст у 1989 році. Відтоді його перебудовували майже щозими.

Фото: CNN

2016 року було відкрито ICEHOTEL 365 — постійна територія в готелі з технологією охолодження на сонячних батареях. Вона працює впродовж усього року. Там є бар, художня галерея та декілька номерів люкс.

На офіційному сайті готелю зазначають, що температура всередині номерів коливається від -5 до -7 градусів за Цельсієм.

Фото: CNN

Перед поселенням мешканці отримують спальні мішки, придатні для експедицій. Окрім того, їм розповідають, як пристосуватися до їхнього замерзлого оточення. Гості, які ночують, отримують доступ до своїх номерів о шостій вечора, але опалювальна будівля готелю працює цілодобово, тому вони мають можливість повернутися в тепле місце, якщо необхідно.

Фото: CNN

Фото: CNN

Фото: CNN

Коментарі