Новини

Українці встигли купити понад 100 тисяч квитків на потяг за «ковідну тисячу»

6,5 мільйонів українців уже отримали банківські картки для отримання грошей.

Фото: lviv1256.com

Українці вже купили понад 100 тисяч квитків на потяг за «ковідну тисячу». Про це повідомили в пресцентрі «Укрзалізниці».

Із початку виплати грошей за вакцинацію станом на 27 грудня українці витратили на залізничні квитки понад 42 мільйони гривень. Середня ціна квитка — 420 гривні, зазначили у відомстві. Крім того, в «Укрзалізниці» нагадали, що у межах «єПідтримки» можна обрати будь-який квиток вартістю до 1000 грн і оплатити його в чат-боті Укрзалізниці, на сайті або в касі.

Станом на 27 грудня 6,5 мільйонів українців уже отримали банківські картки для отримання «ковідної тисячі». Ще 5,5 мільйонів сформували заявки на отримання грошей.
Нагадаємо, найбільше українці витрачають «ковідну тисячу» на купівлю книг і квитків у кіно. Залізничні квитки на третьому місці. Найпопулярніші напрямки це Івано-Франківськ, Львів та Буковель.

Вам буде цікаво: У 2021 українці найбільше купували книги про психологію, мотивацію та саморозвиток

Зазначимо, що в українців є можливість витратити ці гроші на підтримку армії.
Для цього потрібно придбати спеціальний лот на сайті видавництва «Наш формат».

«Для багатьох українців розчаруванням стало те, що “ковідну тисячу” неможливо спрямувати на підтримку армії. Але це таки можна зробити, зокрема використавши її на книги для військових», – написав у фейсбуці народний депутат Володимир В’ятрович.

Купуючи цей лот, людина передає на проєкт 1000 грн. Видавництво подвоює цю суму та передає військовим актуальних книг на суму 2000 гривень.
Крім цього нагадаємо, що громадяни, старші 60 років, зможуть витратити тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Це можна буде зробити з другої половини січня 2022 року. В Україні спільно з банками фіналізують технічну складову, для того, щоб українці змогли купувати ліки не лише офлайн, а й онлайн.

Зазначимо, що подати заявку в Дії на отримання 1,000 грн можна до 29 грудня включно.

 

Коментарі