Без категорії

У 2021 українці найбільше купували книги про психологію, мотивацію та саморозвиток

Найменше в цьому році купували поезію.

Фото КСД

У 2021 році українці купували найбільше книги, які прямо або опосередковано пов’язані з психологією, мотивацією та саморозвитком, на другому місці – література для дітей і підлітків, на третьому – сучасна світова проза. Про це йдеться  у експрес-дослідженні українського книжкового ринку, який зробив Укрінформ.

Інформацію надало 15 видавництв із різних регіонів України (Київ, Львів, Харків), а саме: 123 назви найбільш продаваних у цьому році книг, різноманітних за жанрами.

Сучасна українська проза посіла п’яте місце (13 назв), пропустивши уперед книги на історичну тематику (11 назв).

Детективи, серед яких значна більшість – українські автори (9 назв), мати попит майже на рівні наукпопу (10).

Купували біографії та мемуари (8), книги з історії їжі та кулінарії (4) трилери і містику (3) та комікси (2).

Найменше в цьому році купували поезію – серед топових продажів названо всього 1 поетичну збірку.

Найбільшою кількістю проданих примірників (за цифрами видавництв, які їх відкрили Укрінформу) може пишатися видавництво «Віхола». Їхню книгу «Матера вам не наймичка, або Чому діти це… Прекрасно» розкупили накладом 26 тисяч 225 примірників. Друга за продажами у цьому році книга «Село не люди. Добити свідка», Люко Дашвар, видавництва КСД – 25 тисяч примірників. На третій сходинці – книга «Сафарі на щастя» цього ж видавництва та книга «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР» видавництва «Vivat». Проданий тираж кожної з цих книг склав близько 14 тисяч примірників.

 Вас також може зацікавити рецензія Лілії Шутяк «Чому люди тупі, або Книжки про дурість і творче мислення».

Коментарі