Новини

Щоб зберегти планету: іспанський міністр закликав громадян споживати менше м’яса

Іспанія — на першому місці в Євросоюзі зі споживання м’яса.

garrett-butler/unsplash

Іспанський міністр із питань захисту споживачів закликав громадян вживати менше м’яса, аби зберегти довкілля. Про це повідомляє The Guardian.

Жителям Іспанії необхідно усвідомити величезний вплив вживання м’яса – особливо яловичини, вирощеної на промислових мегафермах, – на довкілля, каже Альберто Гарсон.

«Люди знають про роль, яку парникові гази грають у зміні клімату, але вони, як правило, пов’язують це з автомобілями та транспортом. Лише нещодавно заговорили про вплив промислового тваринництва задля м’яса, особливо яловичини, на навколишнє середовище», — сказав Гарсон.

Він каже, що в Іспанії це питання замовчується більше, ніж в інших країнах.

Альберто Гарсон Фото: Anadolu Agency/Getty Images

Зокрема міністр розповів, що в середньому іспанці споживають близько кілограма м’яса на тиждень. При цьому рекомендована органами охорони здоров’я норма – 200-500 грамів. За його словами, Іспанія — на першому місці в Євросоюзі зі споживання м’яса. За рік у країні виробляють трохи менше 8 мільйонів тонн.

Зазначимо, що цьогоріч на міжнародному саміті ООН більшість країн світу, зокрема й Україна, підписали так звані метанову та лісову угоди. Документи передбачають, що до 2030 року країни-підписанти мають звести до нуля вирубування лісів і скоротити на 30% викиди в атмосферу метану.

Коментарі