Новини

Брати участь у масових заходах на вулиці можна лише з COVID-документами — МОЗ

Масові заходи просто неба — це фестивалі, концерти, ярмарки, виставки.

Брати участь та організовувати будь-які масові заходи просто неба можуть лише люди, які мають необхідні COVID-документи. Всі масові заходи необхідно огороджувати, аби можна було контролювати сертифікати. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я у Facebook.

Згідно з постановою, яку ухвалили 6 грудня, всі учасники та організатори масового заходу повинні мати принаймні один із таких документів:

— жовтий або зелений COVID-сертифікат (або паперову довідку);
— Міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
— іноземний COVID-сертифікат;
— негативний результат ПЛР чи експрес-тесту на антиген (діє 72 години);
— сертифікат про одужання від COVID-19.
Будь-який із вказаних документів є підставою для участи у масовому заході просто неба.

Як уточнюють у МОЗ, масові заходи на відкритому повітрі — це фестивалі, концерти, ярмарки, виставки тощо. При цьому наголошують, що у «червоній» зоні можна брати участь чи організовувати заходи лише за наявности документа про повну вакцинацію.

Також у відомстві нагадали, що територія проведення заходу має бути огороджень для контролю наявности COVID-документів в учасників. Крім того, у міністерстві наголосили на важливості правильного використання захисних масок чи респіраторів – вони повинні прикривати ніс та рот.

Нагадаємо, що у Чернівцях до різдвяних свят підготують багато масових заходів на різних локаціях міста: ярмарок, вистави, фестивалі тощо. Повну програму можна прочитати тут.

Коментарі