Новини

Чернівчани зможуть отримати до 75% відшкодування на енергоефективні заходи

Чернівецька міська рада ухвалила програму «Енергодім»-«Тепла оселя» на 2022-2025 роки.

Фото ілюстративне

Програму часткового відшкодування витрат на енергоефективні заходи для будинків ОСББ, які беруть участь у програмі «Енергодім», затвердила Чернівецька міська рада своїм рішенням сьогодні, 16 грудня.

Кошти отримають ті ОСББ, які першими подадуть заявки на участь у програмі.

Згідно з нею, 50% вартости всіх робіт компенсує державна установа «Енергодар». Із них 25% — держаний бюджет, 25% — іноземні фонди енергоефективности. Ще від 15 до 30% — міський бюджет. Про це  розповів «Шпальті» заступник директора Департаменту інфраструктури та благоустрою ЧМР Ярослав Кушнірик.

«За одним із пакетів програми “Б” ОСББ заплатить за роботи з енергоефективности всього 25% від загальної вартости. Для тих ОСББ, які перші подадуть заявки до кінця 2022 року, з міського бюджету відшкодують не 25, а 30% на виконання робіт», — зазначив він.

Наразі, за словами Ярослава Кушнірика, два ОСББ у Чернівцях підготували пакет документів для участи у програмі.

Що входить до програми пакета енергоефективности:

Пакет А (Легкий) складається з відносно недорогих заходів енергоефективности з високим рівнем окупности інвестицій (перш за все модернізація інженерних систем будинку: встановлення індивідуального теплового пункту, балансування системи опалення, заміна вікон та вхідних дверей у під’їздах).

Пакет Б (Комплексний) містить усі заходи Пакета А (якщо вони не були впроваджені раніше), а також теплоізоляцію огороджувальних конструкцій (стін, даху, горища, підвалу).

 

Коментарі