Новини

Адаптивний карантин в Україні подовжили до березня 2022 року

Карантин буде, поки в Україні не досягнуть 70% вакцинованого населення.

В Україні продовжили адаптивний карантин щонайменше до 31 березня 2022 року. Таке рішення ухвалив уряд на засіданні 15 грудня, передає hromadske.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що поки в Україні не досягнуть 70% вакцинованого населення, ми будемо продовжувати дотримуватися карантинних обмежень.

«Щоби максимально ефективно протидіяти пандемії й захистити здоров’я людей, уряд продовжує адаптивний карантин», — повідомив Шмигаль на засіданні Кабміну.

Також він додав, що всі карантинні правила щодо доступу до публічних місць залишаються чинними: наявність COVID-сертифіката, носіння масок та дотримання дистанції.

Що таке адаптивний карантин
З 24 лютого 2021 року в Україні діє адаптивний карантин: регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, де карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.
«Жовту» зону з новими карантинними обмеженнями та бонусами для вакцинованих із 23 вересня запровадили по всій Україні.

Зазначимо, що сьогодні з «червоної» зони вийшли Вінницька та Хмельницька області. Залишаються в ній ще 8 областей. Чернівецька наразі в «жовтій» зоні, проте тут також посилили обмеження.

Рівень вакцинації
Наразі в Україні вакцинувалися понад 40% дорослого населення. А станом на ранок 15 грудня у країні зробили майже 27 мільйонів щеплень проти коронавірусу. Принаймні першу дозу отримали 14 млн людей, а повністю вакцинувалися — 12,5 млн. У Чернівецькій області за минулу добу проти COVID-19 щепили 3 тисячі людей.

 

Коментарі