Афіша, Новини

У Чернівцях на залізничному вокзалі запалюватимуть лампадки від Вифлеємського вогню миру

Щороку австрійські скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа та передають іншим країнам.

Фото: Facebook “Пласту”

Сьогодні, 13 грудня, на чернівецькому залізничному вокзалі скаутська організація «Пласт» отримає Вифлеємський вогонь миру. Всі охочі зможуть прийти й запалити лампадку. Про це «Шпальті» повідомили у Чернівецькому осередку організації.

Вифлеємський вогонь зараз передають потягом зі столиці, де скаути організації отримали його з Австрії. Запалити від нього свічку могли всі охочі в Михайлівському Золотоверхому соборі та Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Після цього українські пластуни за допомогою працівників «Укрзалізниці» почали розвозити його до всіх обласних центрів України.

Як розповіли у «Пласті», на 19:00 одночасно на 25 вокзалах України, зокрема і Чернівецькому, можна прийти й запалити свічку від цього вогню.

Довідка
Щороку австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі. Потім літаком його везуть до Австрії, де передають вогонь іншим країнам.

Українські скаути з «Пласту» передають вогонь громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам тощо. А з початком російсько-української війни пластуни передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Донбасі.

 

Коментарі