Новини

В Україні відтепер можна подати скаргу про домашнє насильство онлайн: як це зробити

На сайті можна отримати головну інформацію щодо домашнього насильства, а саме про алгоритм протидії.

Фото: lexinform.com.ua

В Україні запрацював сайт, де можна розмістити скаргу про випадки домашнього насильства та за ознакою статі. Про це повідомляють в Офісі віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної.

Відучора скарги про насильство можна подавати на спеціальному сайті урядової гарячої лінії 1547.

«Завдяки роботі сайту потерпілі від домашнього насильства зможуть у режимі онлайн подати анонімну скаргу про правопорушення, коротко сформувати інформацію для правоохоронних органів, а також відстежити чинний статус та перебіг розгляду звернення за номером повідомлення в особистому кабінеті», — йдеться в повідомленні.

На сайті можна отримати головну інформацію щодо домашнього насильства, а саме про алгоритм протидії. Крім того, є інтерактивна карта, що дозволяє отримати інформацію про кількість звернень, які передали органам виконавчої влади, а також кількість наданих консультацій потерпілим.

Гаряча лінія працює цілодобово. Там можна повідомити не тільки про домашнє насильство, насилля за ознакою статі або про загрозу його вчинення, а й про випадки торгівлі людьми. На гарячій лінії надають безкоштовні та конфіденційні консультації інформаційного, психологічного та юридичного типів.

Раніше ми писали: У Чернівцях відкрили кризову кімнату для потерпілих від домашнього насильства

Коментарі