Новини

Скриньки для буккросингу: чернівчани зможуть обмінюватися книгами у скверах і парках міста

У місті хочуть розмістити 25 таких скриньок.

Відсьогодні мешканці Чернівців зможуть обмінюватися книгами у спеціальних місцях у різних точках міста. Це можна зробити, поклавши книгу в скриньку, повідомляє на фейсбук-сторінці радниця голови Чернівецької ОДА Любов Добровольська.

«Ми дуже хочемо, щоб молодь читала більше. І читала безкоштовно. Тому в Молодіжної ради виникла ідея зробити скриньки для буккросингу, де будуть книги, які зможе прочитати кожен охочий. Скриньки ми розмістимо у скверах і парках міста Чернівців», — розповіла депутатка Молодіжної ради Євгенія Іпатій.

У коментарі «Шпальті» Євгенія повідомила, що всього планують розмістити 25 скриньок. І зазначила, що першу встановили у сквері Дня вишиванки, позаду монумента Перемоги.

«Можна обрати книгу, яка потрібна, а також принести ту, якою хочете безкоштовно поділитися з іншими. Книги зараз дуже дорогі, це така альтернатива», — розповідає Євгенія Іпатій.

Нині встановили вже чотири точки для буккросингу, зокрема біля пам’ятника Юрію Федьковичу й у сквері біля головного корпусу ЧНУ.

Ініціативу Молодіжної ради вдалося втілити завдяки Буковинському культурному фонду. Проєкт називається «Book free», на нього з обласного бюджету виділили 30 тисяч гривень. До втілення ідеї долучилася організація «Волонтери Вижниці», яка оформляла документацію.

 

Довідково: буккросинг — це процес так званого звільнення книг. Прочитавши книгу, людина залишає її у громадському місці. Хтось може знайти та прочитати її, а потім передати іншим.

Фото Віталія Гусакова

Коментарі