Новини

Відкриття сезону: відзавтра запрацює гірськолижний курорт «Буковель»

Кататися зможуть ті туристи, які мають два щеплення від COVID-19 або негативний ПЛР-тест.

Фото: bukovel.com

Завтра, 10 грудня, гірськолижний курорт «Буковель» відкриє зимовий сезон. Про це повідомляє пресслужба ГК «Буковель», цитує Укрінформ.

«Розважальних заходів ми не планували через карантинні обмеження. Очікуємо, що сезон буде вдалим», — зазначають у пресслужбі.

В адміністрації курорту кажуть, що, можливо, видаватимуть спеціальні наліпки відвідувачам курорту, щоб верифікувати туриста. Тому щоразу перевіряти COVID-сертифікат — не доведеться.

Наліпки розробили для роботи Буковелю в «червоній» зоні епіднебезепеки. Гості будуть їх отримувати під час поселення в готель. Крім того, наліпки дозволять уникнути черг, які можуть з’явитися за перевірки COVID-документів.

Кататися зможуть ті туристи, які мають два щеплення від COVID-19 або негативний ПЛР-тест. На території курорту розгорнуть кілька пунктів тестування.

Завтра в Буковелі запрацюють дитячі майданчики, Лижна школа та траси 1С; 2С; переїзд В; 3А; 5А; 5В; переїзд D; 12B; 7A; 9A. Крім того, 11 грудня додатково відкриють ще три гірськолижні траси.

Як повідомляють у ГК «Буковель», на грудень туристи забронювали 90% готельних номерів, а в січні — майже 100%. У пресслужбі гірськолижного курорту зазначають, що всі працівники — повністю вакциновані від COVID-19.

Довідка

Буковель — найбільший гірськолижний курорт України, частка якого (підіймачі, готелі та земля) належить державі. Він розташований неподалік села Поляниця біля підніжжя гори Буковель.

На курорті працюють 17 витягів, лижна школа, пункти прокату спорядження та 75 кілометрів гірськолижних трас, які обладнані сніговими гарматами.

Раніше відкриття зимового сезону супроводжувалося фестивалями, тематичними вечірками та майстер-класами. Він може тривати з листопада до квітня.

Коментарі