Новини

Артисти Чернівецької філармонії створили мистецький відеопроєкт для розвитку туризму

На відеороликах колективи філармонії співають на туристичних локаціях области, грають класичну музику та танцюють.

У Чернівцях презентували туристичний відеопроєкт «Tерра Буковина – мистецькі магніти». Над ним працювали колективи Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка.

Як розповіла керівниця проєкту Руслана Косар, оскільки сьогодні весь світ потерпає від карантинних обмежень, розвиток внутрішнього туризму дуже важливий.

«Наш проєкт створювався як допомога розвитку туристичної інфраструктури Буковини», — каже Косар.

Усього працівники філармонії зняли 15 відеороликів у Чернівецькій області, відзначивши «природні, культурні та духовні магніти краю». У відео, що зняті на різноманітних локаціях — від гори Томнатик до забутого єврейського кладовища у Герці, — колективи філармонії проводять концерти: співають хор, грають класичну музику чи танцюють народні танці.

Мистецькі відеоролики знімали, зокрема, на перевалі Німчич, у синагозі що у Садгорі, біля Дністровського каньйону та на інших локаціях области.
Як зазначила керівниця проєкту, ці відео філармонія безкоштовно надає у вільний доступ будь-кому для залучення більшої кількости туристів.
Їх можна переглянути на Youtube Chernivtsi Philharmonic.

Зазначимо, що цьогоріч Чернівецька філармонія стала однією з переможців на конкурсі від Буковинського культурного фонду. На цей проєкт отримали фінансування у розмірі 1 млн 628 тисяч гривень.

Фото Ігора Константинюка

Коментарі