Афіша

У Чернівцях презентують дитячу книжку про Голокост

Видання містить чималий дидактичний апарат, тому книгу зможуть використовувати і як «підручник» на відповідних шкільних заняттях.

У четвер, 9 грудня, у приміщенні Малої зали Центрального палацу культури відбудеться презентація дитячої книжки про Голокост — «Піжмурки зі смертю. Дитячі розповіді про недитячу історію».

Початок о 15.00.

В основі сюжету — життєві історії чотирьох свідків Голокосту, які побачили його в дитячому віці. У книзі використали елементи графічного роману.

У непростій темі юним читачам допоможуть розібратися спеціальні провідники — Еріка Григорчук та Олексій Фисюк. Вони є представниками молодого покоління сучасних чернівчан.

Над книгою працювала велика група авторів, серед них — чернівецька художниця Анна Тарновецька.

Видання містить чималий дидактичний апарат, тому його зможуть використовувати і як підручник на відповідних шкільних заняттях. До того ж шкільні бібліотеки, а також інші публічні книгозбірні міста та области зможуть отримати безкоштовні екземпляри.

Виданням книжки займалися в київському видавництві «Дух і Літера».

Захід присвятили 80-м роковинам Голокосту на Буковині. Він відбувається в межах німецько-українського освітнього проєкту «80 років трагедії у Бабиному Яру: електронний меморіал для України».

Коментарі