Новини

Тролейбусне управління виграло конкурс на автобусний маршрут: що це дає

ЧТУ обслуговуватиме 8-й маршрут після рішення виконавчого комітету.

Тролейбусне управління виграло конкурс перевізників на автобусний маршрут. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Чернівецької міської ради.

Конкурс оголосили на 13 міських маршрутах. Участь у ньому взяли ті з них, де перевізники працюють на тимчасових угодах. Свої заявки подали 6 учасників. Троє з них виграли конкурс.

«Чернівецьке тролейбусне управління (ЧТУ) раніше не брало участь у конкурсах… Комунальне підприємство буде обслуговувати й автобусний маршрут. Це дасть йому перспективу розвиватися — як у плані електроперевезень, так і автобусних», — зазначає директор Департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства Петро Лисак.

ЧТУ обслуговуватиме 8-й маршрут після рішення виконавчого комітету.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль наголосив, що це дає змогу вийти на ринок міських перевезень, а ЧТУ буде конкурувати з приватними перевізниками.

«Це значно покращить фінансовий стан підприємства, а конкурентне середовище, на наш думку, завжди стимулює розвиток міського транспорту».

Також він нагадав, що цьогоріч придбають п’ять нових автобусів середнього класу. Вони теж будуть залучені на міських маршрутах.

Коментарі